Taxigebruik in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk hebben taxi’s verschillende kleuren. Maar waarom? In deze blogserie lees je de verschillen tussen de taxibranche in Nederland en die in een ander land. Vandaag; het Verenigd Koninkrijk.

Belang van veiligheid

Zeg je Engeland dan zeg je zwarte taxi. Het gebruik van een taxi wordt in Londen vaak geprezen om de kennis van de chauffeurs, de kwaliteit, de vriendelijkheid én de veiligheid. Dat zijn uiteraard belangrijke pijlers bij de keuze voor een taxi en chauffeur. Service en het gevoel dat iemand bij een taxiservice heeft, is dan ook ontzettend belangrijk bij de keuze voor vervoer. Onthoud bij een bezoekje aan de hoofdstad ook het verschil tussen de zwarte taxi’s en de zogenaamde mini cabs. De eersten zijn gecertificeerd, de tweede lang niet altijd.

Verschillende kleuren

In Nederland is een reguliere taxi te herkennen aan de blauwe kentekenplaat en een duidelijke tariefkaart die vaak achter een van de ramen is geplakt. In het Verenigd Koninkrijk zijn er verschillende lokale overheden die restricties opleggen voor de kleur van de taxi’s. Zo zijn veel taxi’s in London zwart, in Darlington rood, in Derby geel, in Portsmouth grijs, in Bristol blauw en in Leeds zijn ze wit. Dit geldt echter niet voor álle taxi’s aangezien degenen die al reden voordat het verplicht werd gesteld best een andere kleur kunnen hebben.

Met dit blog hopen wij meer inzicht te hebben gegeven in de taxibranche in een ander land, in dit geval het meerdere landen namelijk het Verenigd Koninkrijk. In een volgend blog zal er worden ingegaan op het taxivervoer in Amerika.

Bent u op zoek naar een chauffeur die u op uw plaats van bestemming brengt in Nederland? Bekijk wat een privé chauffeur voor u kan betekenen.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.