Taxigebruik in New York

In het land van de onbegrensde mogelijkheden ligt de stad waar veel zakenlieden werken; New York. In dit blog geven wij u meer informatie over de taxibranche in deze stad. Wat de kosten van een taxirit zijn, hoe het taxigebruik door gebruikers wordt ervaren en op waarom zakenlieden graag gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer.

Beschikbaarheid

In films lijkt het vrijwel onmogelijk om een taxi aan te kunnen houden in New York. De praktijk wijst anders uit. Op de vliegvelden en bij bezienswaardigheden staan taxi’s aan de kant van de weg. Vanaf andere plaatsen in New York kunt u op het moment dat de verlichting aan is gerust een taxi aanhouden. De kosten van een parkeergarage liggen in New York toch al snel rond de tien dollar per uur dus met een (gehuurde) auto zult u vaak duurder uit zijn.

Kostenplaatje

De gele taxi’s (Yellow Cabs) in New York maken gebruik van een instaptarief en daarna komt daar per drie blokken een opslag bij. De kosten van de taxirit liggen dus tevoren vast en kunnen niet door de chauffeurs ter plaatse worden bepaald. In New York rijden ook andere taxi’s dan de yellow cabs rond, waarbij het tarief wel kan verschillen.

Ervaringen

Houd er op het moment dat u op zakenreis bent rekening mee dat sommige chauffeurs liever geen kortere ritten maken. Een chauffeur mag op papier een kortere rit niet weigeren, maar in de praktijk blijkt dat dit wel gebeurt. Het best kunt u dan ook pas aangeven waar u naartoe wilt op het moment dat u al in de taxi zit. De chauffeur kan op dat moment niet meer weigeren. Binnen Nederland wordt u altijd op het adres gebracht waar u naartoe wilt, in New York gaat dat anders. Daar is het gebruikelijk om de kruising aan te geven.

Op zoek naar een chauffeur?

In het vorige blog gaven wij meer inzicht in de taxibranche in het Verenigd Koninkrijk, meer specifiek Londen. Vandaag in die van New York. Bent u binnen Nederland op zoek naar een privé chauffeur? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.