De duurste en goedkoopste taxiritten wereldwijd

Uit onderzoek van Cheapflights is gebleken dat de prijsverschillen voor een taxirit in verschillende steden wereldwijd behoorlijk groot zijn. In welke stad betaalt u de hoofdprijs voor een taxi en in welke stad kost een taxirit u slechts een schijntje?

Noord-Amerika: vooraf het tarief bespreken

Gaat u naar Noord-Amerika, dan betaalt u in Cancun, Mexico het meest voor een taxi: € 2,60 per kilometer. Verrassend genoeg kost een taxirit in Mexico meer dan in Washington of New York, waar u respectievelijk € 1,25 en € 1,80 per kilometer neertelt. In Mexico is het dan ook aan te raden om van tevoren het tarief te bespreken met de chauffeur. De goedkoopste rit in Noord-Amerika vindt u in New Orleans of Anchorage. Daar is de prijs per kilometer € 1,15.

Zuid- en Centraal-Amerika: grote prijsverschillen

Aan de Zuid-Amerikaanse oostkust betaalt u een schijntje voor een taxirit. In Buenos Aires rekent u voor een taxirit zo’n € 0,25 per kilometer af. Buenos Aires is wereldwijd dan ook de goedkoopste stad om een taxi te nemen. Daarnaast zijn de taxi’s veilig en betrouwbaar. Bent u daarentegen in Costa Rica, dan telt u al gauw tien keer zo veel neer voor een taxirit. De prijs per kilometer bedraagt daar € 2,75.

Afrika: de kwaliteit is een verrassing

In Afrika liggen de prijzen voor een taxirit over het algemeen vrij laag, omdat veel hotels en gasthuizen de gasten zelf ophalen van het vliegveld. In Harare (Zimbabwe) bedraagt de prijs € 2,05 per kilometer. Gaat u naar Caïro, dan kost een taxirit gemiddeld slechts € 0,70 per kilometer. Wel kunt u in sommige delen van Afrika de pech hebben dat de chauffeur een groot aantal reizigers meeneemt, ongeacht de grootte van de auto. Wanneer u een keer heeft meegemaakt dat u met acht mensen in een auto met vijf zitplaatsen zit, betaalt u de volgende keer misschien toch liever een hogere prijs voor wat meer comfort.

Europa: gemiddelde prijzen

In Europa kost een taxi op de meeste locaties tussen € 1,90 en € 2,40 per kilometer. In Londen, Parijs, Barcelona, Rome en Athene betaalt u een prijs die rond dit gemiddelde ligt. Een uitschieter is het Duitse Berlijn, waar u per kilometer al gauw € 3,15 neertelt. Duitsland is daardoor de duurste taxistad wereldwijd, maar in Duitsland mag u dan ook een comfortabele en efficiënte taxi verwachten. De taxi’s in Moskou daarentegen zijn met een bedrag van € 1,- per kilometer goedkoper dan gemiddeld. Dat komt doordat er in Moskou veel personenauto’s zijn die als onofficiële taxi klanten meenemen.

Azië: tuktuks en riksja’s

In Tokyo betaalt u voor elke kilometer € 2,50. Gaat u naar Indiä, dan kost een taxi in Delhi slechts € 0,55 per kilometer. Azië biedt daarnaast veel vergelijkbare vervoersmiddelen. In Bangkok is het een aanrader om eens een ritje te maken met een tuktuk, een gemotoriseerde fietstaxi. Weliswaar reist dit wat minder comfortabel, maar het is wel een stuk leuker. Ook bijzonder om eens te doen: een rit in een riksja, een soort fietstaxi, die erg populair is in India.

Australië: vind maar eens een taxi

In het Australische Sydney beginnen en eindigen de shifts van taxichauffeurs tussen half drie en kwart over drie ’s middags. Daardoor is het bijna onmogelijk om een taxi aan te houden halverwege de middag. Mocht het u toch lukken, dan telt u zo’n € 1,35 neer per kilometer. In het Nieuw-Zeelandse Auckland kunt u in de middag met een gerust hart een taxi nemen. Probeert u het echter in de spits, dan wordt het zo overvol in de stad dat het nog maar de vraag is of u op tijd op uw bestemming aankomt. Voor een ritje in Auckland betaalt u bovendien tweemaal zoveel als in Sydney: € 2,70.

Veilig en comfortabel reizen

Bij Verhoef Service Company bent u altijd zeker van een eerlijke en vaste prijs, die vooraf wordt berekend. Zo huurt u bij ons voor een aantrekkelijk tarief een privéchauffeur of directiechauffeur. Onze gekwalificeerde chauffeurs zijn wereldwijd inzetbaar. De chauffeur kan u in uw eigen auto naar uw bestemming brengen, maar het is ook mogelijk om een auto met chauffeur huren. U kunt bij ons altijd rekenen op veilig en comfortabel vervoer.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.