Top 10 van meest tevreden chauffeurs wereldwijd

Ben jij tevreden met de rijomstandigheden in Nederland? Nederlanders blijken hoog te scoren op de wereldwijde bestuurderstevredenheid. Waze, een verkeers- en navigatie app, voerde een onderzoek uit onder miljoenen bestuurders in bijna 40 landen om de tevredenheid te meten. De omstandigheden op de weg, verkeersveiligheid en drukte hebben invloed op de tevredenheid van chauffeurs. In welke landen zijn de rijomstandigheden voor chauffeurs het best?

Factoren voor tevredenheid

Waze ontwierp een Driver Satisfaction Index bestaande uit verschillende factoren. Elk van deze factoren kreeg een score van 1 tot 10. Onder meer de volgende factoren zijn gemeten:

  • Aantal files
  • Kwaliteit van de wegen
  • Veiligheid in het verkeer
  • Geluk van chauffeurs
  • Brandstofprijzen
  • Aantal parkeerplaatsen

 

Top 10 van beste landen

Nederland voert de lijst aan met een 7,5, op de voet gevolgd door Frankrijk. Italië sluit de top 10 af met een 6,4.

Waarom staat Nederland bovenaan?

Nederland scoort goed op vrijwel alle factoren. Met zo’n goede score is Nederland dus het beste land om in te rijden. Vooral de verkeersveiligheid is, met een 9,2, indrukwekkend hoog. Ook de kwaliteit van onze wegen is uitstekend. Alleen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Portugal hebben een betere infrastructuur. Qua aanwezigheid van pompstations scoren we dan weer wat minder met een mager zesje.

Meer resultaten

Helemaal onderaan de lijst staan de Filipijnen met een 3,1 en El Salvador met een schokkend lage 2,9. Op de socio-economische schaal scoren de Filipijnen zelfs een 0,0,  de slechte beschikbaarheid van auto’s. De kwaliteit van de infrastructuur in de VAE wordt beoordeeld met een 10, waar de Roemenen met slechts een 2,7 jaloers op zullen zijn. De verkeersveiligheid is het slechtst in Uruguay en het best in buurland Argentinië.

Chauffeurs in binnen- en buitenland

Wil je een chauffeur inhuren voor een binnenlandse of buitenlandse reis? Reserveer dan direct een privéchauffeur bij Verhoef Service Company. Onze chauffeurs zijn gewend om op de Nederlandse wegen te rijden, maar kunnen goed uit de voeten met de rijomstandigheden in alle landen wereldwijd.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.