De top 10 ergernissen van automobilisten

U zult zelf vast wel eens geïrriteerd raken door de soms bijzondere of (erger nog) gevaarlijke manoeuvres van onze medeweggebruikers. Allsecur en Traffic Radio hebben onderzocht wat de grootste ergernissen in het verkeer zijn. Ouderen die te langzaam rijden, mensen die pas op het allerlaatste moment ritsen of bestuurders die rijden onder invloed: wie haalt bij u het bloed onder de nagels vandaan?

10. Afval uit het raam gooien

We zien regelmatig vuilnis langs of op de weg liggen. Lege milkshakebekers, kauwgom, sigarettenpeuken of bananenschillen worden zó uit het raam gegooid. Omdat we dit toch best vervelend vinden staat afval uit het raam gooien nog net in de top 10 van grootste ergernissen.

9. Zondagsrijders

De zondagsrijder is vaak een oudere of juist een jongere die net zijn rijbewijs gehaald heeft. De bestuurder voelt zich niet zelfverzekerd achter het stuur en is daardoor te voorzichtig of heeft moeite met het inschatten van verkeerssituaties. Het kan zijn dat u door de zondagsrijder ineens hard op de rem moet trappen, omdat hij de doorstroom van het verkeer hindert.

8. Smartphone gebruik tijdens het rijden

Bestuurders zijn tegenwoordig ruim de helft van de tijd bezig met zaken die niets te maken hebben met autorijden. De smartphone vergroot de kans op ongelukken, omdat hij u afleidt met beeld en geluid waardoor u uw gedachten niet bij de weg heeft. De reactietijd neemt hierdoor met zo’n 20 tot 40% toe en dat kan precies het verschil maken tussen adequaat reageren en op de auto voor u botsen.

7. Op het allerlaatste moment invoegen

De bestuurder die op het laatste moment nog moet invoegen wekt veel irritatie op. Maar wist u dat deze automobilisten het juist goed doen? Vaak wordt 1 kilometer van tevoren vermeld dat twee rijbanen over 1 kilometer één worden en dat u moet gaan invoegen. Het is verstandig om gedurende deze kilometer nog gebruik te maken van beide rijbanen. Vroege ritsers die ritsen zodra ze het bord zien zorgen namelijk voor verkeersopstoppingen. Toch voelt het vaak alsof mensen die doorrijden en op het laatste moment invoegen een beetje valsspelen.

6. Te langzaam rijden

Te langzaam rijden wekt niet alleen irritatie op, maar is ook onveilig. Een automobilist heeft vaak pas laat door dat een auto (te) langzaam rijdt, waardoor hij hard moet remmen om te voorkomen dat hij op de auto voor hem botst.

5. Onnodig links rijden

Bestuurders die onnodig lang op de linkerbaan blijven rijden hinderen het verkeer, doordat automobilisten die harder rijden niet kunnen inhalen. Bovendien besluiten de bestuurders die willen inhalen soms om dan maar via de rechterbaan in te halen: dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Uiteraard is dit niet alleen de schuld van de bestuurder die onnodig lang links blijft rijden, maar vooral van de bestuurder die rechts inhaalt.

4. Geen richting aangeven

Het is natuurlijk vervelend als iemand geen richting aangeeft, zodat u remt terwijl u eigenlijk had kunnen doorrijden. Maar het is ook riskant: bijvoorbeeld wanneer u net een auto gaat inhalen en deze besluit vervolgens van rijbaan te wisselen. Richting aangeven zorgt dat uw medeweggebruikers niet voor verrassingen komen te staan.

3. Rijden onder invloed

Dit heeft nauwelijks uitleg nodig. Rijden met alcohol of drugs op is levensgevaarlijk. Circa 20% van alle verkeersdoden is gerelateerd aan alcohol, al dan niet in combinatie met drugs. Rijden onder invloed staat daarom in de top 3 van ergernissen van automobilisten.

2. Agressief rijden

Agressief rijden wordt gekenmerkt door riskant en roekeloos rijden: afsnijden, rechts inhalen, te snel rijden, middelvinger opsteken, niet goed uitkijken en geen rekening houden met andere weggebruikers. Genoeg redenen voor een welverdiende tweede plaats op deze lijst.

And the winner is… Bumperkleven

Bumperkleven is de grootste irritatie onder automobilisten. Dat is niet zo vreemd, want bumperkleven veroorzaakt bijna de helft van alle ongelukken op de autosnelweg. Als u bumper kleeft en de auto voor u moet remmen, dan kunt u onmogelijk op tijd remmen. Regelmatig is een ongeval het gevolg.

Met onze professionele chauffeurs bent u ervan verzekerd dat zulke gevaarlijke situaties niet ontstaan. De oplossing om irritaties in het verkeer te voorkomen en veilig van A naar B te komen is dus simpel: huur bij Verhoef Service Company een privéchauffeur of directiechauffeur en u kunt lekker achterover leunen tijdens de rit.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.