Chauffeurs in Nederlandse televisieprogramma’s

Chauffeur zijn is een prachtig beroep dat ook nog eens veel inspiratie geeft voor televisieseries. In programma’s als TaxiTransport, en De Slechtste Chauffeur van Nederland wordt de chauffeur onder de loep genomen. Welke aspecten van het vak van chauffeur hebben de programmamakers uitgelicht?

Klantvriendelijkheid

Het beeld van de vriendelijke taxichauffeur die een luisterend oor biedt. Dat lijkt de basis voor het programma Taxi waarbij Maarten Spanjer met een verborgen camera gesprekken in de auto filmt. De openheid die de taxichauffeurs uitstralen zorgt ervoor dat de passagiers graag spreken met de op dat moment nog relatief onbekende Maarten Spanjer. Na vier jaar stopt het programma omdat Spanjer inmiddels al op voorhand door klanten wordt herkend en zij weten dat ze worden gefilmd. In latere seizoenen is er gebruik gemaakt van verschillende andere presentatoren.

Transport

Het vervoeren van personen of materialen kan voor spannende taferelen op de snelweg zorgen. Televisieseries geven echter niet altijd het juiste beeld van een beroepsgroep weer. De serie Transport die door de VARA vanaf 1983 werd uitgezonden kreeg veel kritiek door het grove taalgebruik dat er in voorkwam. Vanuit de truckers kreeg de serie kritiek omdat zij vonden dat de serie een verkeerd beeld van truckerschauffeurs schetste.

Rijvaardigheid

Het belang van goede rijvaardigheid in het verkeer wordt door een programma als De Slechtste Chauffeur van Nederland duidelijk. In het eerste seizoen werd de presentator van het programma aangereden en een seizoen later vond er tijdens de opnames een aanrijding met een oldtimer plaats. Door weer te geven hoe het niet moet, werd duidelijk geprobeerd te maken op welke manieren een chauffeur wel veilig in het verkeer rijdt. In De Slechtste Chauffeur van Nederland waren deelnemers met rijbewijs B te zien.

Chauffeur zijn is een mooi beroep moeten de programmamakers hebben gedacht. Onze chauffeurs vinden dat ook maar verschillen aanzienlijk van die in veel televisieseries als het om discretie en rijvaardigheid gaat.

Wij van Verhoef Service Company vinden klantvriendelijkheid, rijvaardigheid en klantenbinding uiteraard erg belangrijk. Bent u op zoek naar een privé chauffeur of directie chauffeur? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.