Aantal overvallen op taxi’s sterk gedaald

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal taxi-overvallen in een korte tijd sterk is gedaald. Waar een aantal jaar geleden taxi’s nog regelmatig overvallen werden, is dit de afgelopen jaren structureel afgenomen. Uit statistieken van de politie blijkt dat vorig jaar slechts twaalf taxi’s zijn overvallen, terwijl dit aantal in 2009 nog op 91 lag. Dit in tegenstelling tot het totaal aantal overvallen in Nederland, dat in dezelfde periode met slechts 2% is afgenomen.

Pinnen mag

Het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) is de afgelopen jaren actief bezig geweest met het regelen van subsidies voor onder andere mobiele pinautomaten in taxi’s. Doordat de klant kan pinnen, heeft de taxichauffeur minder contant geld bij zich. Hierdoor valt de potentiële buit lager uit. Dit maakt het voor criminelen een stuk minder aantrekkelijk om een taxi te overvallen.

Trainingen en camera’s

Taxibedrijven kiezen er steeds vaker voor om het personeel een anti-agressietraining te laten volgen. De chauffeurs voelen zich hierdoor veiliger en zijn beter in staat correct te handelen bij een overval. Doordat taxichauffeurs beter weten waar ze op moeten letten tijdens een overval, worden overvallen op deze getrainde taxichauffeurs doorgaans ook vaker opgelost. Naast deze trainingen komt het ook steeds vaker voor dat taxibedrijven kiezen voor cameratoezicht in de taxi’s. Door verbeterde camera’s die ook het geluid opnemen, is het voor een potentiële overvaller riskanter geworden om een chauffeur te overvallen.

Samenwerking met de politie

Verschillende  taxibedrijven in Rotterdam hebben een intensieve samenwerking met de lokale politie opgezet. Zo zijn taxi’s in Rotterdam voorzien van een noodknop. Bij een gevaarlijke situatie kan de chauffeur direct de politie waarschuwen. Deze oproep wordt door de politie gezien als hoge prioriteit. Gezien het succes in Rotterdam pleit het KNV om dit geweldsprotocol in alle grote steden in te voeren. Een dergelijke samenwerking tussen taxibedrijven en politie kan het aantal overvallen nog verder omlaag brengen.

Veilig de weg op

Veilig voelen in het verkeer is erg belangrijk. Onze chauffeurs zijn daarom getraind om correct te handelen bij onverwachte en gevaarlijke situaties. Lees meer informatie over onze gekwalificeerde privechauffeurs hier.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.