Zuinig rijden: meer kilometers voor minder geld

Autorijden zorgt bij veel mensen voor een prominent deel van de maandlasten. Er zijn echter enkele trucjes waarmee u veel geld bespaart op brandstof. En wij Nederlanders zijn daar dol natuurlijk dol op!

Luchtventilatie gebruiken in plaats van airco

Het gebruik van de airco of klimaatbeheersing zorgt voor extra brandstofverbruik. De meest zuinige oplossing is dan ook om deze uit te zetten en gebruik te maken van de luchtventilatie. Bij een koelere buitentemperatuur of hogere snelheden is dit namelijk al voldoende om het aangenaam te houden in de auto.

Tank in de ochtend

Het klinkt wellicht wat gek, maar het is voordeliger om vroeg in de ochtend te tanken. Vloeistoffen zetten uit door warmte. Door vroeg in de ochtend te tanken, is de brandstof kouder en dus compacter. Zo krijgt u meer waar voor uw geld.

Ontspannen en anticiperende rijstijl

De grootste besparing op de brandstofkosten bereikt u door bij lage toeren te schakelen, de snelheid stabiel te houden en zo min mogelijk te remmen. Soms moet u natuurlijk wel remmen, maar door goed ver vooruit te kijken en te anticiperen op het andere verkeer beperkt u het aantal keer remmen.

Bandenspanning

Het rijden met de juiste bandenspanning is comfortabel en belangrijk voor de veiligheid, maar ook zuinig. Met banden op de juiste spanning rijdt u eenvoudiger over drempels, heeft u meer grip en verbruikt de auto minder benzine dan met zachte banden. De juiste bandenspanning levert een brandstofbesparing op tot wel 15 procent.

Nieuwe diesel: af en toe het gas erop

Zuinig rijden is goed, maar af en toe is het ook verstandig om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Door de temperatuur in de motor op te laten lopen, worden de uitlaatgassen warmer en blijft er dus minder uitstoot achter in het roetfilter. Bij lagere toeren kan het roetfilter verstoppen of zelfs onherstelbaar beschadigen. Een roetfilter zit ver weg gestopt onder de motorkap, waardoor reparatiewerkzaamheden erg duur uitvallen en is het zuinige rijden voor niets geweest.

Carpoolen of reizen met groepsvervoer

Door te carpoolen of gebruik te maken van groepsvervoer is het mogelijk om structureel geld te besparen. Met deze vervoerswijze worden de kosten gedeeld en dat kan maandelijks een aanzienlijk bedrag schelen. Hierdoor betaalt u vaak maar een fractie van de kosten die u anders alleen zou dragen. Met het luxe groepsvervoer van Verhoef Service Company rijdt u met meerdere mensen comfortabel en veilig naar uw bestemming. Zuiniger kan niet!

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.