Word privé- of directiechauffeur!

Bij Verhoef Service Company huurt u eenvoudig en snel een privéchauffeur of directiechauffeur, onze chauffeurs zijn opgeleid en te boeken in verschillende niveaus (afhankelijk van de eisen). Een chauffeur bij Verhoef Service Company heeft een verantwoordelijke baan. De auto comfortabel van A naar B brengen zonder teveel op te vallen, servicegerecht denken & werken en altijd klaar staan om te werken.

Lijkt het jou ook een uitdaging om privé- of directiechauffeur te worden? Lees dan snel verder! Wij leggen in dit blog namelijk uit hoe je dit kan worden.

De opleiding tot directiechauffeur

Er zijn verschillende soorten opleidingen tot directiechauffeur, deze opleidingen zijn bij verschillende instanties te volgen (waaronder het CBR). Met de eerste opleiding in dit traject, de CCV-D1, kan je aan de slag als directiechauffeur. Deze opleiding bestaat uit zowel een praktijk als theorie gedeelte. Tijdens het theorie-examen krijg je verschillende soorten vragen, in totaal zijn dit er 40. Van deze 40 moet je er 32 goed hebben om te slagen. Na het theorie-examen volg je het praktijkexamen, dit examen duurt ongeveer anderhalf uur. Om mee te doen met dit examen dien je over een geldig rijbewijs B te beschikken (dit hoeft trouwens niet perse een Nederlands rijbewijs te zien, deze moet wel voldoen aan de EG/EER regelementen).

Tijdens het praktijkexamen komen de volgende onderdelen aan bod.

  • Vloeiend rijden van de auto, dit valt onder bediening en beheersing.
  • Timing en inzicht (positie van het voertuig op de weg).
  • Anticiperend rijden.
  • (Preventieve) beveiliging van passagiers in diverse verkeerssituaties.
  • Routebepaling.

Dit examen doe je natuurlijk in het bijzijn van een instructeur, deze zal vervolgens beoordelen of je het wel of niet hebt gehaald. Na het behalen van dit examen beschik je over het CCV-D1 certificaat en kan je aan de slag als directiechauffeur. Benieuwd of je bij ons aan de slag kunt? Kijk dan bij onze vacatures.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.