Veilig de weg op deze winter

De eerste sneeuw is al gevallen dit jaar: in het noorden van Nederland kon zelfs door hevige ijzel op straat geschaatst worden. Deze winterse weersomstandigheden kunnen leuk zijn, maar brengen voor automobilisten ook gevaren met zich mee. Bereidt u daarom goed voor als u in de winter de weg op gaat.

Grip op de weg

Als u in de winter de weg op moet, zorgen winterbanden dat u grip houdt. Deze banden zijn erg flexibel en met de juiste bandenspanning, zorgen deze banden ervoor dat uw auto ook grip heeft op gladdere wegen. Deze optimale bandenspanning staat vermeld in de instructieboekjes van uw auto.

Zorg voor een ruime planning

Door meer tijd in te plannen voor het reizen, kunt u ontspannen de weg op. Er vallen jaarlijks vele verkeersdoden door mensen met haast. Ga eerder van huis, zodat u met lagere snelheid kunt rijden en toch op tijd komt.

Voorzichtig rijden

Tijdens de wintermaanden kan het hard waaien. Wees u daarom bewust van de windgevoeligheid van uw auto. Mocht uw auto bij hogere snelheid of harde winstoten opzij trekken, rijd dan iets langzamer.

Bij gladheid is het van belang dat u een langere remafstand aanhoudt en rustig optrekt. Door langzaam op te trekken en bij lage toeren door te schakelen, houden de wielen grip.

De controle behouden

Mocht u toch de controle verliezen, laat dan uw gas los en rem zachtjes als dat nodig is. De rem volledig indrukken, kan de auto oncontroleerbaar doen slippen.

Als de auto glijdt, is het belangrijk om te focussen op veilige punten. Door te kijken naar een boom kunt u de auto hier onbewust op afsturen, kijk daarom vooral naar plekken waar geen obstakels staan.

Laat u rijden door een professional

Bij winterse omstandigheden weten veel mensen niet wat ze moeten doen. Voor onze chauffeurs is dit echter geen probleem. Zij hebben speciale rijvaardigheidstraining gehad en passen zich aan op de weersomstandigheden. Wilt u liever niet zelf rijden tijdens de winter? Onze privéchauffeurs en directiechauffeurs kunnen u veilig en in stijl naar uw bestemming brengen.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.