Reizen we binnen tien jaar per vliegende taxi?

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op in de taxibranche. Het aantal elektrische taxi’s neemt nog steeds toe en er worden momenteel tests uitgevoerd met zelfrijdende taxi’s zonder chauffeur. Er bestaan zelfs concrete ideeën voor een vliegende taxi; vliegtuigbouwer Airbus wil in 2017 al de lucht in met een prototype.

Airbus ontwerpt vliegende taxi

Deze taxi-ontwikkeling is ontstaan in de luchtvaartbranche. Dat is niet zo vreemd, want deze branche heeft beduidend meer ervaring met vliegen dan de taxibranche. Airbus is met het ontwerp en de bouw van vele transport- en passagiersvliegtuigen expert in de avionica (luchtvaartelektronica). De vliegtuigbouwer werkt sinds dit jaar aan de realisatie van de Vahana, een helikopterachtige machine met vleugels die naar boven kantelen en een cockpitkap die omhoog schuift. Volgens de huidige planning van Airbus moet deze vliegende taxi binnen tien jaar passagiers gaan vervoeren.

Taxi zonder piloot

De vliegende taxi heeft meer weg van een helikopter dan van een auto. Helikopters zijn echter lawaaiig, vervuilend, onveilig en duur – daar moet Airbus dus een oplossing voor verzinnen. De helikopterachtige taxi vliegt zelfstandig, zodat er geen chauffeur of piloot nodig is. Het moet het eerste passagiersvliegtuig worden dat zonder piloot mag vliegen. De helikopter vervoert één persoon en de verwachting is dat u de vliegende taxi kunt bestellen via een app.

Nieuwe technologie

Veel van de benodigde technologie voor de motoren, batterijen en luchtvaartelektronica voor de bouw van de Vahana is er al, maar Airbus zal een gedeelte zelf moeten ontwikkelen. Er bestaat bijvoorbeeld al sense-and-avoid technologie voor zelfrijdende auto’s, maar voor een vliegend vervoermiddel moet deze technologie nog ontwikkeld worden. Airbus wil eind 2017 tests gaan uitvoeren een prototype.

Chauffeur huren bij Verhoef Service Company

Reist u toch liever in een auto, dan kunt u terecht bij Verhoef Service Company. Onze privéchauffeurs en directiechauffeurs brengen u veilig en op comfortabele wijze naar uw bestemming.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.