Eisen aan een privéchauffeur

De functie als privéchauffeur is een veeleisende en verantwoordelijke baan, waarbij ook een beroep wordt gedaan op de communicatieve vaardigheden. Bent u benieuwd waar een privéchauffeur aan moet voldoen? Verhoef Service Company heeft de belangrijkste eisen van deze functie op een rijtje gezet.

Stressbestendigheid

Werken onder tijdsdruk is voor chauffeurs aan de orde van de dag. Klanten hebben vaak een druk en strak schema. Juist dan doen er zich vaak onvoorziene situaties voor. De taak van de privéchauffeur is dan om de klant zo snel en veilig mogelijk op de juiste locatie te brengen, uiteraard met inachtneming van de verkeersregels.

Klantgerichtheid

Een privéchauffeur stelt zichzelf in dienst van de klant. Daarbij vervoert hij niet alleen de opdrachtgever, maar toont ook oprechte interesse, respect en een luisterend oor. Klantgerichtheid bestaat dus uit vele pijlers; de ideale privéchauffeur bezit ze allemaal.

Flexibiliteit

Privéchauffeurs maken vaak lange dagen en moeten te allen tijde klaarstaan voor de klant. Flexibiliteit is daarom een belangrijke eis aan een privéchauffeur. Vaak loopt een afspraak van de klant uit en moet hij vanzelfsprekend ieder moment klaarstaan, dag en nacht. Plezier en gedrevenheid zorgen er dan voor dat een privéchauffeur op elk moment van de dag klantgericht is.

Betrouwbaarheid

Klanten moeten ervan uit kunnen gaan dat de chauffeur betrouwbaar is. Niet alleen betrouwbaar op de weg, maar ook in situaties daarbuiten. Naast er voor te zorgen dat de klant veilig op plaats van bestemming aankomt, dient de privéchauffeur ook het vertrouwen van de klant niet te schaden. Eerlijkheid is daarom een grote vereiste voor een privéchauffeur.

Rijvaardigheid

Deze eis noemen we als laatste, maar is zeker niet onbelangrijk. Een privéchauffeur moet natuurlijk beschikken over een uitstekende rijvaardigheid. Dat wil zeggen dat de chauffeur vloeiend en anticiperend moet kunnen rijden, over timing en inzicht moet bezitten en de klant veilig door het verkeer kan loodsen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare privéchauffeur?

De privé- en directiechauffeurs van Verhoef Service Company voldoen aan deze strenge eisen. Zo zijn onze privéchauffeurs getraind op onverwachte situaties en beschikken ze over de juiste opleidingen en certificeringen. Op de pagina’s privéchauffeur en directiechauffeur boekt u snel een betrouwbare chauffeur.

Bent u op zoek naar een functie als privé- of directiechauffeur? Bekijk onze vacaturepagina om te zien of er vacatures beschikbaar zijn.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.