De chauffeurskaart

De privéchauffeurs van Verhoef Service Company zijn allemaal in het bezit van een chauffeurspas/taxipas. Er zijn echter veel onduidelijkheden over de chauffeurspas en waar deze symbool voor staat. In deze blogpost wordt er meer licht geworpen op de kaart. Na het lezen van deze blog weet u wat de chauffeurspas is, aan welke eisen moet worden voldaan en wat het betekent als u met een chauffeur rijdt met een chauffeurspas.

Een taxichauffeur is in Nederland verplicht om de chauffeurspas bij zich te hebben tijdens het uitvoeren van zijn/haar werkzaamheden. Daarnaast dient deze goed zichtbaar te zijn in de taxi. Op de chauffeurspas zijn de voor- en achternaam, geldigheidsdatum, chauffeurspasnummer, geboortedatum en pasfoto zichtbaar. De pas is vijf jaar geldig en moet na deze periode opnieuw worden aangevraagd.

Om een chauffeurskaart aan te kunnen vragen zijn er een aantal zaken nodig, namelijk een rijbewijs B, Een verklaring omtrent het Gedrag voor taxichauffeurs, een erkend chauffeursdiploma taxi en een geneeskundige verklaring taxi.

De Verklaring omtrent het Gedrag voor taxichauffeurs is een verklaring die moet worden aangevraagd bij de afdeling Burger-/Publiekszaken van de gemeente waarin u woont. Het is een verklaring van het Ministerie van Justitie dat degene die de aanvraag doet, zich in het verleden niet bezwaarlijk heeft gedragen.

Het erkend chauffeursdiploma wordt behaald bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het diploma is, net als het rijbewijs een bewijs van vakbekwaamheid. Iemand behaalt het chauffeursdiploma wanneer zowel het theorie-examen als het praktijkexamen worden behaald.

Tot slot wordt er een geneeskundige verklaring verwacht. De toekomstig taxichauffeur moet, naast vakbekwaam, ook een redelijke gezondheid hebben. Dit wordt getest door een arbo-arts en uitgegeven door KIWA Register; het loket voor vergunningen voor vervoer.

Een chauffeurspas geeft u het bewijs dat een privé- of taxichauffeur voldoet aan de nodige eisen die horen bij het beroep. Dit betekent dat ze een bekwaam bestuurder zijn en dat ze gezond zijn. Ook weet u dankzij de chauffeurskaart dat de chauffeur als betrouwbaar wordt gezien door het Ministerie van Justitie.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.