5 Tips om veilig op weg te gaan tijdens de vakantie

Tijdens de zomermaanden trekken veel Nederlanders met de auto of camper naar warme landen zoals Spanje en Italië. Het voordeel van een vakantie met de auto is dat u kan gaan en staan waar u wilt. De lange tocht naar uw vakantiebestemming is voor veel mensen best vermoeiend. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Wij geven 5 tips om u veilig op uw bestemming aan te laten komen. 

1.      Bezoek de garage

Niets is vervelender dan in het buitenland met autopech langs de weg te staan. Breng daarom uw auto naar de garage voor een grondige check. Veel merkdealers bieden een zogenaamde zomerbeurt aan. Deze servicebeurt is gericht op veiligheid. Denk hierbij aan de bandenspanning, de remmen, de vloeistofpeilen en de verlichting. Doe deze check ruim voor vertrek, zodat u in het geval van problemen met de auto voldoende tijd heeft om dit te laten repareren.

 

2.      De biologische klok

Om de grote drukte op de snelwegen te ontlopen, kiezen veel mensen ervoor om ’s nachts te rijden. Als u het niet gewend bent om ’s nachts wakker te zijn, is het lastig voor uw lichaam om zich hieraan aan te passen. Het reactievermogen werkt minder goed en vooral op lange rechte stukken slaat de vermoeidheid toe. Op het moment dat u merkt dat u moeite krijgt met focussen en dit blijft aanhouden na even gerust te hebben, kunt u het beste ergens onderweg gaan overnachten.

 

3.      Goed blijven eten en drinken

Zorg ervoor dat u altijd eten en drinken binnen handbereik heeft wanneer u rijdt. Denk hierbij aan wat fruit of een kleine snack. Dit is handig op het moment dat u in de file komt te staan. Een uitgebreide lunch nuttigen achter het stuur is minder praktisch: hiervoor kunt u beter even ergens een korte stop maken. Blijf daarnaast goed drinken tijdens het rijden om niet uitgedroogd te raken.

 

4.      Rust nemen voor vertrek

Veel mensen vertrekken vroeg in de ochtend om zoveel mogelijk kilometers te maken op een dag. Als u dit van plan bent is het aan te raden om de avond voor vertrek op tijd naar bed te gaan: pak genoeg uren slaap voordat de reis begint. Het liefst bereikt u zo snel mogelijk de eindbestemming. Toch is het noodzakelijk om regelmatig rust te nemen, aangezien autorijden veel concentratie vereist. Neem om de twee uur een kwartier pauze. Strek de benen en ga wat eten. Zo gaat u weer fris verder aan de reis.

 

5.      Checklist voor een veilige autovakantie

Voor een veilige reis is het aan te raden om vooraf een checklist af te lopen met bepaalde items die u nodig zal hebben. Het gaat hier niet alleen om hulpmiddelen bij pech, maar ook om noodzakelijke dingen zoals reserve olie en verzekeringspapieren. Controleer van tevoren welke verplichtingen de landen waar u doorheen reist opleggen wat betreft voorwerpen die u in de wagen moet hebben, zoals een vignet of een veiligheidshesje.

 

Wat is noodzakelijk om mee te nemen op een vakantie met de auto?

 • Rijbewijs
 • Reserve olie
 • EHBO-kit
 • Startkabels
 • Gevarendriehoek
 • Isoleerdeken
 • Veiligheidshamer
 • Veiligheidshesje
 • Krik
 • Kentekenbewijs en verzekeringspapieren
 • Reservewiel
 • Zonnebril

Rijdt u liever niet zelf? Verhoef Service Company neemt u graag de verkeersverantwoordelijkheid uit handen door één van onze chauffeurs u naar uw vakantiebestemming te laten brengen. Neem voor meer informatie over deze ontspannen reismogelijkheid contact met ons op.

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.