Privé chauffeur opleiding

Privé chauffeur is een prachtig beroep: u rijdt in luxe auto’s en u bent degene waarop het directielid of de vip vertrouwt. Als privé chauffeur brengt u veel tijd door met de auto, dus u zult de auto door en door kennen. Vaak werkt u als privé chauffeur voor vaste klanten die u van A naar B vervoert.

Volg de opleiding privé chauffeur

Van een privéchauffeur wordt verwacht dat hij servicegericht, betrouwbaar en stressbestendig is. Ook wordt van u verwacht dat u goed zelfstandig kunt werken. Vaak werkt u voor belangrijke mensen en daarom is het van belang dat u de passagiers veilig vervoert. U moet voorbereid zijn op onverwachte omstandigheden, zodat u ook in kritieke situaties veilig weet weg te komen.

Toelatingseisen en vooropleiding

Voor de privé chauffeur opleiding gelden de volgende toelatingseisen:

  • Vmbo, mbo, mavo of gelijkwaardige opleiding
  • Rijbewijs B

Daarnaast is de mbo-opleiding Beveiliging Niveau 2 een geschikte vooropleiding.

Wat leert u tijdens de opleiding privé chauffeur?

Tijdens de opleiding tot privé chauffeur wordt u klaargestoomd om zelfstandig te werken als privé chauffeur. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Zo leert u alles over beveiligingsprocedures, observatietechnieken en specialistische rijtechnieken. Daarnaast gaat u in de praktijk aan de slag met evacuaties en leert u diverse voertuigmanoeuvres. De opleiding privé chauffeur bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Veilig, beheerst en vloeiend leren rijden
  • Specialistische rijtechnieken en anticiperend rijden
  • Optimale routebepaling

Er zijn verschillende soorten opleidingen tot directiechauffeur. Deze opleidingen zijn bij verschillende instanties te volgen (waaronder het CBR). Met de eerste opleiding in dit traject (CCV-D1) kunt u aan de slag als directiechauffeur. Deze opleiding bestaat uit zowel een praktijk- als theoriegedeelte.

  • Loop- en observatietechnieken
  • Alarmering, evacuaties en beveiligingsprocedures

Tijdens het theorie-examen krijgt u verschillende soorten vragen: in totaal zijn het er 40. Van deze 40 moet u er 32 goed hebben om te slagen. Na het theorie-examen volgt u het praktijkexamen. Het praktijkexamen duurt ongeveer anderhalf uur. Om mee te doen met dit examen dient u over een geldig rijbewijs B te beschikken. Dit hoeft niet per se een Nederlands rijbewijs te zijn, maar moet wel voldoen aan de EG/EER reglementen.

Als privé chauffeur werken bij Verhoef Service Company?

Bij Verhoef Service Company huurt u eenvoudig en snel een privéchauffeur of directiechauffeur. Onze chauffeurs zijn opgeleid en te boeken op verschillende opleidingsniveaus (afhankelijk van de eisen). Een chauffeur van Verhoef Service Company heeft een verantwoordelijke baan: u brengt de vip of het directielid veilig en comfortabel van A naar B zonder te veel op te vallen. Lijkt het u ook een uitdaging om privé- of directiechauffeur te worden?

Neem contact met ons op

Verhoef Service Company

Contact

Savannahweg 17
3542 AW, Utrecht

0297-219050
info@verhoefservicecompany.nl

Over Verhoef

Verhoef Service Company is de specialist op het gebied van privé vervoer en transport.